Degen, 1780-1820
degen
Gevest gemaakt van messing met een neerwaarts gebogen achterpareerstang die eindigt in een eindknop. Deze eindknop is versierd met een ruitpatroon. De achterpareerstang ontspringt uit een pareerblok dat is versierd met bladranken en een centraal medaillon waarin een wapentrofee staat afgebeeld. Uit de andere zijde van het pareerblok onstrpingt een D-vormige knokkelbeugel die verzonken zit in de gevestknop. Het verdikte midden van de knokkelbeugel is versierd met een centraal medaillon met hierin een bloem en om het medaillon een ruitpatroon. Onder de achterpareerstang en de knokkelbeugel onspringen uit het pareerblok twee kleine vingerringen. Deze ringen reiken tot aan de stootplaat, maar staan er niet mee in verbinding. Tussen het pareerblok en de stootplaat is een vierkant, gefacetteerd stootblok aanwezig. De stootplaat is symmetrisch 8-vormig uitgevoerd. Beide helften van de stootplaat zijn aan zowel binnen- als buitenzijde versierd met een centraal medaillon met hierin een wapentroffee met daaromheen een ruitpatroon. De randen van de stootplaat is versierd met lofwerk en bladmotieven. Het gevest is geïdentificeerd als een Norman gevesttype 112 (1780-1820). Tussen de stootplaat en de kling is een rood vilten stootleder aanwezig.De handgreep is spoelvormig en gemaakt van hout met een rechthoekige doorsnede. De handgreep is omwikkeld met een combinatie van een gladde en gedeukte koperen band en getwijnd koperdraad. Aan de boven- en onderzijde van de handgreep is een Turkse knoop aanwezig van getwijnd koperdraad.
De gevestknop is olijfvormig en gemaakt van messing met een ovale doorsnede. De gevestknop is versierd met medaillonen met wapentroffeeën met daaromheen een ruitpatroon en lofwerk. De gevestknop is bedekt met een eikelvormige angelknop. De gevestknop is geïdentificeerd als een Norman knoptype 89 (1770-1820).
De kling is recht, tweesnijdend en gemaakt van ijzer. Aan de rechterzijde van de kling is sprake van een sterk verhoogde middenrichel en aan de linkerzijde van een middengeul. Hierdoor heeft de kling een driehoekige doorsnede. Het gehele sterk van de kling is geblauwd en versierd met aan de basis een verguld paneel waarin op de holle zijde de letters "T W M" met daaronder een onleesbare regel te zien is. De rest van het sterk is versierd met vergulde bladranken.