Degen, Amsterdam, 1749
degen
Gevest gemaakt van zilver met een neerwaarts gebogen achterpareerstang die is voorzien van een eindknop. De achterpareerstang ontspringt uit een pareerblok met een rechthoekige doorsnede. Uit de andere zijde van het pareerblok ontspringt een sterk hoekige, D-vormige knokkelbeugel. Deze knokkelbeugel is verbonden met de gevestknop met behulp van een schroef. Aan de bovenzijde van de knokkelbeugel zijn drie merken ingeslagen, bestaande uit het stadswapen van Amsterdam, de intialen GH (waarschijnlijk van zilversmid Gerrit Hoying), en een klein jaarmerk van het jaar 1749. Net onder de knokkelbeugel en de achterpareerstang ontspringen uit het pareerblok twee vingerbeugels. Deze vingerbeugels reiken tot aan de stootplaat, maar staan er niet mee in verbinding. Tussen de stootplaat en het pareerblok is een vierkant, gefacetteerd stootblok aanwezig. De stootplaat is symmetrisch, 8-vormig uitgevoerd. Het gevest is versierd met mythologische voorstellingen (Ceres, Bacchus en saters) in combinatie met rococo-elementen in de vorm van rocallies, plooien en schelpen. Het gevest is geïdentificeerd als een Norman gevesttype 112 (1740-1760) en kan door het jaarmerk worden gedateerd tot 1749. Tussen de stootplaat en de kling is een rood vilten stootleder aanwezig.De handgreep is spoelvormig en gemaakt van zilver met een ovale doorsnede. De versiering op de handgreep is dezelfde als op het gevest met aan boven- en onderzijde van de handgreep verdikkingen in de vorm van rocailles.
De gevestknop is eivormig en gemaakt van zilver met een licht ovale doorsnede. De versiering op de gevestknop is van dezelfde soort als op de rest van het gevest. Bovenop de gevestknop is een angelknop aanwezig. De gevestknop is geïdentificeerd als een Norman knoptype 88 (1730-1760).
De kling is recht, tweesnijdend en gemaakt van ijzer. De kling heeft een ovale doorsnede en op het sterk is deze voorzien van drie ajourgewerkte middengeulen. Onder de geulen is de naam "Spinola" weergegeven in schrijfletters in combinatie met andere versiering. Deze kling is vermoedelijk ongeveer een eeuw ouder dan het gevest, en is afkomstig van een rapier. De kling is vervolgens ingekort om gebruikt te worden voor het huidige wapen.