Degen, Amsterdam, 1766
degen
Gevest: gegoten en van zilver. Neerwaarts krullende achterpareerstang die eindigt in een knop. Deze achterpareerstang ontspringt uit een pareerblok dat is ajourgewerkt met wapentrofeeën omringt door ranken. Aan de voorzijde van het pareerblok ontspringt een D-vormige knokkelbeugel die uiteindelijk verzinkt in de zwaardknop. De knokkelbeugel is in het midden versierd met een wapentrofee en verder vesierd met vierkantjes. In de bovenste kromming van de handgreep is op de linkerzijde het restant van het stadskeurmerk van Amsterdam zichtbaar (5 mm groot) en op dezelfde plek op de rechterzijde het meestersmerk. Het meestersmerk is echter te versleten om de precieze meester te achterhalen. Op de plek waar de achterpareerstang en knokkelbeugel uit het pareerblok ontspringen, ontspringen ook twee vingerbeugels. Deze vingerbeugels reiken tot aan de stootplaat, maar staan er niet mee in verbinding. De stootplaat en het pareerblok worden van elkaar gescheiden door een gefaceteerd stootblok waarin op de rechterzijde de letters "J J" staan gegraveerd en op de linkerzijde de letter "M". De stootplaat is symmetrisch en 8-vormig uitgevoerd en is iets komvormig. De stootplaat is ajourgewerkt met op beide helften een wapentrofee omringt door ranken. Het gevest is geïdentificeerd als een Norman gevesttype 112 (1750-1800). Tussen de stootplaat en kling is een ovaal, vilten stootleder aanwezig.De handgreep is spoelvormig en gemaakt van hout met een afgevalte ovale doorsnede. De handgreep is omwikkeld met een combinatie van gevlochten en getwijnd zilverdraad met daartussen banden gefacetteerd zilver. Aan de boven en onderzijde van de handgreep is een Turkse knoop van getwijnd zilverdraad aanwezig.
De knop is rond met een ronde doorsnede en gemaakt van zilver. De knop is ajourgwerkt met een wapenschild omringt door ranken. De zwaardknop is afgedekt met een platte angelknop en is geïdentificeerd als een Norman knoptype 88 (1700-1780).
De kling is recht, tweesnijdend en gemaakt van ijzer. Het sterk van de kling heeft een ovale doorsnede. Onder het sterk heeft de kling een ruitvormige doorsnede met een middenrichel tot aan de punt.