decoratiegesp van vier onderscheidingen van Adriaan Rudolf Willem Gey van Pittius (1887-1949). [1 onderscheiding ontbreekt], militair opgemaakt: orde van oranje nassau met zwaarden, officierskruis, huwelijksmedaille 1937, orde van het zwaard [zweden]
decoratiegesp
E. (Erik) A. Laurillard werd op 24 januari 1917 te Den Haag geboren. Op 5 oktober 1936 werd hij als dienstplichtige bestemd voor opleiding tot reserve officier en werd hij geplaatst bij de School voor Reserve Officieren der Cavalerie (SROC) op de Bernhardkazerne te Amersfoort. Op 10 oktober 1937 werd hij met groot verlof gestuurd waarbij hij bleef behoren tot het reservepersoneel der landmacht voor de tijd welke hij als dienstplichtige nog had te dienen. Per 1 januari 1938 werd hij bevorderd tot kornet. Van 1 november 1937 tot 1 maart 1938 was hij als stagiair werkzaam bij de firma Anselm Kahn, sigarenfabriek te Heilbronn am Neckar.In het voorjaar van 1938 meldde Laurillard zich aan bij de KMA waar hij met ingang van 15 september als cadet-sergeant in het tweede studiejaar werd geplaatst om te worden opgeleid tot tweede luitenant der cavalerie. Op 15 juli 1940 werd Laurillard benoemd en aangesteld als tweede luitenant bij het wapen der cavalerie. Samen met andere officieren werd Laurillard op 15 mei 1942 in krijgsgevangenschap gevoerd. Hij belandde in de kampen Langwasser, Stanislau en Neubrandenburg. Na de bevrijding bereikte hij eind mei Nederland en kwam hij terecht in het Ontvangst-Centrum voor gerepatrieerde Krijgsgevangenen te Weert. Kort daarop kwam Laurillard weer in actieve dienst en vervolgens geplaatst bij de Prinses Irene Brigade. Na enkele opleidingen te hebben gevolgd vertrok hij als onderdeel van de Expeditionaire Macht naar Engeland. In 1946 vertrok hij naar Indië en werd hij hier bij aankomst bevorderd tot 1e luitenant der cavalerie. Na ruim drie jaar in Indië gediend te hebben keerde hij per vliegtuig in januari 1950 terug. Laurillard vervulde vervolgens diverse functies bij het wapen der cavalerie en werd in 1961 benoemd tot commandant SROC. In 1967 werd hij eervol ontslagen in de rang van majoor.
Laurillard is mede bekend geworden door zijn tekentalent dat blijkt uit zijn tekeningen die hij gedurende zijn periode van Duitse krijgsgevangenschap in 1942 - 1945 heeft gemaakt.